Húsvéti kézimunka

készült ma vallásórán.

Kedves Noémi,
fogalmam nincs, hogy elolvassa-e, ha mégis, akkor személyesen köszönöm az ötletet. És örömmel mutatom, tőlem mire tellett.

Kipróbáltuk az élménypedagógiás játékot a spárgával, bevált, megdolgoztatta a gyermekeket-lett fa, kereszt, pálmaág. Aztán a szimbolumok megfejtése után előkerültek az anyagok, eszközök, és elkészítettük a kis asztali díszt, ami reményeim szerint gyermekink otthonában egy kis húsvéti hangulatot teremt. És kedvet, lelkületet az ünnepi készülődéshez, valamint az ünnep megéléséhez.

Az eredeti ötletnek kvázi felét készítettük el, a többit a gyermekekre bíztam.

Valahogy így:
Alapanyagaink, eszközök

Utólag vitorlásokra hasonlítanak, látom- vígasztal, hogy a hajó is keresztyén jelkép:)
Vágás,ragasztás, színezés, összeillesztés, bogzás
A maradék vesszőből lett a nagy kereszt-csapatmunka
A guriga belsejébe egy szép húsvéti ének került, amit aztán otthon ünnepi kártyával, jókívánsággal vagy akár rajzzal is helyettesíthetnek, pótolhatnak.

Örültek a végeredménynek, szívesen dolgoztak.

És megbeszéltük: hazamenve elhelyezik a kis díszt egy virágcserép tányérjába, köréje földet tesznek, egy kis követ, majd körbe búzamagot hintenek. Húsvét harmadnapján találkozunk, és beszámolnak, milyen lett a friss búza. ( Hogy az egész el ne ázzon, javasoltam a fóliát alá.)

Köszönöm hát az ötletet- magunk módján alkalmaztuk, és mindannyiunk örömére szolgált.

Minden jót!

Megjegyzések

  1. Kedves Júlia!

    Olvasom a bejegyzést, és örülök. (Nekem a hajó nem jutott a képek alapján eszembe.) Az ének ötlete tetszik, hogy az üres sírban ott a húsvéti üzenet.
    Üdv: Noémi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések