Amikor tényleg vége...

miért kell rögtön azon agyalni, hogyan tovább?
Krónikusan nem tudok lazítani? Talán ez az ok. :) Nehogy elfoglaltság nélkül maradjak, míg a vakáció tart, már azon gondolkodom, mivel is töltsem a következő 42 napot, meg a hozzá tartozó hétvégéket. Jó-jó, a nemrég felsorolt tervek maradnak( takarítás -kreatívkodás és hasonlók), de azon tűnődöm, valami komolyabbat is tehetnék....( vagy mégsem ?).
Igen-igen, arról van szó, hogy tényleg kezdem érezni a vakáció fuvallatát.( Rosszabb vagyok, mint a tizedikesek, akik tényleg tele vannak nyári tervekkel.) És okosnak kell lennem, kihasználni az időt.
Nem, nem megyek be dolgozni többet az őszig, megígérem magamnak...azt viszont nagyon remélem, hogy a terem újabb berendezési tervét kigondolom, mire menni kell...radikális változásokat szeretnék...

Úgyhogy minden reménység szerint a következőkben más lesz a téma.

De azt még muszáj lejegyeznem, hogy ma azért még bent voltunk:) Nem is akárhogyan- szülők, gyermekek, dadus...Egy év-egy lemez -Lombocska 2011-2012 névvel dvd-t kaptak a gyerekek, rajta minden hónap eseményeivel. A meglepetés pedig az volt, hogy kivetítettük a legfontosabb mozzanatokat. (Kérdezted, minek ez, ennyire igényesek a szülők?) Eljöttek sokan- nem, nem mindenki-, és olyan is volt, aki megköszönte:) , nem azért, mert elvártuk, csak mondom. És igen, olyan is volt, aki természetesnek vette, hogy ez biztosan így szokott lenni.( Én tavaly is megtettem, az akkori csoportommal- talán arra gondoltak). Nem várták ezt el, nem azért csináltam...csak egyszerűen nem volt ily módon olyan fájdalmas a búcsú. Találkoztunk a gyerekekkel, nevetésük megtöltötte az udvart,a termet, a pattogatott kukorica a szőnyeget. Volt szülő, aki arra is gondolt, hogy gyümölcslét hozzon, legyen, amit inniuk  a gyerekeknek. És olyan is volt, aki betelefonált, hogy hulla fáradt munka után, ha nem fontos,nem jön el...Hát ez benne van a pakliban. Akkor most velem örülhet az, aki szereti a közösségépítést-ápolást, és rajtam röhöghet az, aki szerint az ilyen alkalmak fölöslegesek.

Elváltunk azzal, hogy vakáció végén találkozunk. És csakazértis előkészítjük az évnyitóra a kis műsort...Nem is érezzük igaziból, hogy tényleg lezárult egy korszak. Még egy kicsit kapaszkodunk...Aztán amikor meglátom Anna hátán a táskát, és elengedem a tanító nénivel...ember legyek a talpamon...nem tudom, hogy lesz, mert akkor tényleg más időket írunk majd, és a Lombocska is friss hajtásokat hoz.

A szülők nem kérnek, nem igényelnek...az igény belőlem jön: hogy adjak, ha tehetem, törődjek, ha rám vannak bízva, szeressek ....Én meg próbálkozom.

Így akkor tényleg vége.

Itt a kezdet. S amikor ennek is vége, talán beszámolok arról, sikerült-e valami komolyat is véghezvinni ebben a rengeteg nagy szabadságban.

Azt hiszem, tudni kell abbahagyni dolgokat:)
Megjegyzések

 1. Tudni kell bizony, s most ezt fogom gyakorolni.
  Harminc év óvoda után eljött a boldog nyuggerség kora!
  Jó pihenést neked, én reménykedem, hogy találok majd "dógot" magamnak - nem, mintha nem lenne elég!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy még egy óvó néni:) Kérek szépen sok tapasztalatot, nekünk, fiataloknak tanulnunk kell még.
   Jelen időszakban az aktiív pihenést tanulgatom, az elmúlt időszak eseményeit rágcsálom, és próbálok felkészülni a következő feladatokra.
   Dolog, az mindig kerül, és a legjobb az egészbez az, amikor az meber maga szabhatja az meg magának.
   Üdv, Júlia.

   Törlés
 2. Jó, érzés, hogy megtaláltam a blogodat, jó érzés olvasni Téged!
  Pihenj sokat a nyáron, önző módon sokat gondolj magadra, töltődj fel, kreatívkodj, az óvodán ráérsz gondolkodni néha , a ráérő idődben!:)
  Kellemes nyarat, jó időt, szép és hasznos gondolatokat kívánok sok szeretettel: Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Isten hozott-így tudom a legszebben mondani.
   köszönöm a jókívánságot, sikereimről beszámolok.:)

   Törlés
 3. Köszönöm,hogy meglátogattál és ha nem gond, ugye tegeződhetünk?
  Nagyon szépek a gondolataid,köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem jó ott lenni:)
   Persze, részemről...így ,a blogvilágban elég könnyen megy.
   Én is köszönöm.

   Törlés
 4. Válaszok
  1. Ha dőlnék , ezek a szavak, az együttérzés megtartanának:) Köszönöm.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések