Lenne

folytatása a barátos témának, más, barátnak vélt szereplőkkel. De még azért sem hagyom magam, és nem töltöm a drága éjszakát azzal, hogy hőbörgök , elvégre van, aki autót, lakást, ruhát, van meg aki barátot cserél, ha egy partiképesebbet vél felfedezni. Ez az ügy engem csak lehangol, így ismételten meggyőzöm magam, hogy sokkal-sokkal fontosabb a lényeges dolgokkal foglalkozni.

Ezért nem lesz folyatás, inkább aktuális témára váltás.

Nem, nem gondoltunk arra mi sem komolyan, hogy az Anna nap másnak is jelent valamit, mint a családnak meg persze viselőjének. Aztán valamivel fél éves szülinapja előtt volt az a bizonyos első július 26.-a, amikor megtudtuk, hogy mégis. Az évek során pedig mind jobban tudatosul benne, hogy van egy nap( szülinapra ráadás), ami az övé: mert ő Anna:)

És ha az övé , legyen mértékkel különleges. Volt már spontán, családdal ünnepelt, nem remélt vendégekkel fűszerezve, volt szomszéd gyerekekkel kerti parti aszfaltrajz főattrakcióval, aztán szomszéd gyerekekkel szobában parti, mert nyár közepén zuhogott az eső és vacakul hideg volt, aztán kitaláltuk, hogy legyen ez a nap a kirándulásé...meg a négyünké. Így jutottunk el tavaly a tordai sóbányába, Torockóra és Torockószentgyörgyre- és éltünk meg egy nagyon szép Anna napot, minek kellett a folytatás.

Jött hát az idei nap, útra kerekedtünk, és megpróbáltuk úgy megtisztelni az Ő napját, Őt,ahogy neki leginkább tetszik. Megszerettettük vele a barangolást, estére pedig helyet adtunk az itthoni ünneplésnek is, tudva, ez neki nagyon sokat jelent.

A gyerek Anna így ünnepel 2012-ben:

Az utazás gondolata önmagában nem dobja fel, sokkal inkább lekötik a kézzelfogható ajándékok, így komoly munkával jár eljutni az első fagyizóig, ahol aztán felderül, és madarat lehet vele fogatni.

A kanyargós utakat végigvisítja, élvezi, csak akkor duzzog, ha a nap éppen őt nem hagyja békén:legszívesebben egész nap az erdőben maradna.

A természet szeretetére még nevelni kell, de a Bözödi tó látványa lenyűgözi. Odafigyel...(Számunkra azért fanyar volt gyönyörködni abban a jelenségben, ami egy egész település vesztét jelentette nem is olyan régen.)

Sőt, még rólunk is kegyeskedett elkattintani egy fotót:)


A Szalmakalap Múzeum nem remélt sikert aratott nála- a kalappróba meg az igeolvasás során főszereplő volt- ez neki nagyon fontos.( Rebekával volt nehezebb megértetni, hogy lesz neki is névnapja, hagyja Annár érvényesülni:) )

Korondon hozzá illő kíváncsisággal bámészkodott, kellett is valamit vásárolni neki- egy legyezőt választott, miről később kiderült, hogy nem legyez jól, és tk meg is bánta, hogy azt választotta.

Nem emlékezett a parajdi bányára, de jóllakva kürtös kaláccsal, és végre sötétbe meg hűvösbe érve jó kedve volt, érdeklődve figyelt. Még azt is elfogadta, hogy nem a fizetős gumijátékok, hanem a hinták-csúszdák-fajárművek lettek nekünk kitalálva.


Elfáradt  délutánra, és kialudta fáradalmait...vagy talán azért hunyta be szemét, mert nem az apja vezetett:)...ezt inkább nem kérdezném meg tőle.
A kicsivonattal való találkozás ráadás volt, és már tudjuk, merre megyünk jövőre:)Feldobódva, örömmel jött haza, és vetődött bele a buliba:)...velünk, nénjéékkel, Jujuval, és lélekben mindazokkal, akik szóltak, üzentek ma neki:)Rendkívül büszke volt a töltött káposztára meg a tortára, amihez olyan erősen ragaszkodott.

És este 10-kor képes volt még fűzni a legújabb gyöngyökből...

Csakhogy nem akarta elengedni a napot.

 Hiszen tudjuk: Anna örök:)


Megjegyzések

 1. Parajd, hmm.. tegnap néztem egy filmet róla, és ma Nálad találkozom vele :))
  Szépek a képek, boldog névnapot a lányodnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Véletlenek nincsenek:)
   És köszönöm.

   Törlés
 2. Boldog névnapot kívánok a nagylánynak :)Képek fantasztikusak!

  VálaszTörlés
 3. Boldog névnapot kívánok a nagylányodnak!
  Tetszenek a képek, sok szép emléket juttattak eszembe a 2 évvel ezelőtti, Parajdon eltöltött hetekből...
  A kisvonat kivételével mindent bejártunk, örök szerelmünk lett Erdély.
  :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem meg sokat jelent az, ha külhonból jön az Erdély-szeretet...túl sokszor tapasztaltuk a visszautasítást...( Azért a pozitív dolgokra koncentrálunk, nincs semmi harag:) )

   Törlés
 4. Ez aztán egy gyönyörű eseményteli nap volt Anna szépségnek! Jó újra olvasgatni titeket és örülök ha vège a szóellenőrzésednek! Legyen sok szép ilyen napotok, mert jó látni mosolyotok...!

  VálaszTörlés
 5. Boldog névnapot kívánok Annának! Olyan jók ezek a csak nekik és róluk szóló napok...! :)
  (És hajrá-hajrá, szokják csak anyát is a vezetőülésben... :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kacsintós kis ikont tennék ide, (de nem tudom, hogy kell...), különben köszi.

   Törlés
 6. Utólag is sok boldogságot a kislányodnak! Szép napot szereztetek neki!

  VálaszTörlés
 7. Boldog névnapot Annának! Szép nap lehetett!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések