A szőlősben

nem tudsz másképpen, mint nyugodtan, csendesen, békésen lenni.
Idén nem sok a szőlő, szárazság volt, talán azért, de van szilva- besztercei, húsos meg fehér -, alma is. Vannak,akik rendezik, és vannak,akik már nem- a szőlőst. Szép lassan benövi a gyom, az öregek kihalnak, a fiatalok már nem érdekeltek az ügyben. Nem is értenek hozzá, érdemesnek sem látják. Viszonylag távol a falutól, pénzbe kerül a gondozás, lelopják a gyümölcsöt...stb.
Talán, amíg itt vagyunk, megérünk még egy-két szüretet...
Történt mindez egy nagyon meleg nap végén, amikor csak úgy, megjártuk magunkat...itthon.

Megjegyzések

 1. És milyen igazad van.. az ilyen helyek tényleg olyanok, mint a könyvtár. Azonnal lecsendesít, lenyugtat. A képek gyönyörűek, akárcsak a lányaid. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Karnyújtásnyira van a falutól, gyakrabban kellene kimennünk. Szeretek kint lenni a hegyen, onnan más a kilátás.
   A lányok...igen:)

   Törlés
 2. Unokainknak, s a ti gyerekeiteknek mar nem lesznek olyan "gyerekkori emlekeik" mint nekunk van!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A szőlőrendezés, gazdálkodás az a módja, ami régen volt, biztosan már nem lesz emlék, maximum olvasmány. Mi viszont igyekszünk értékeket menteni, átadni, tanítani, szépre jóra...és reméljük, elég okosak lesznek, hogy befogadják:)
   ( Mi ugyan büszkélkedhetünk egy kis gazdasággal, ahol primitívebb értékekkel ismerkedhetnek meg, és élményeket is tartalékolhatnak- a Falusi parókiá-n látható időnként ennek néhány részlete).

   Törlés
 3. Igen, a szőlőültetvényeknek valóban nyugtató hatása van. És valóban lecsendesít,elgondolkoztat. Kár hogy már nem "menő" földbirtokosnak lenni, gazdálkodni, a természettel együtt lélegezve élni... Kár, hogy a gazdálkodásban rejlő csendes "karrier" ma már fel sem tudja venni a lépést a felgyorsult világunk harsányan kiabáló karrier lehetőségeivel.

  VálaszTörlés
 4. ja és csodaszépek a lányok, meg a képek is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Próbálunk mi csendben létezni, gyermekeinket szépen nevelni. A tudást, amit nagyanyáink birtokoltak, régen ekéstük...sajnálom is. Ezért van az, hogy bár nekünk a karrier sem adatik meg, legalább a nekünk fontos értékeket próbáljuk valahogyan éltetni.
   Szeretjük a természetet, és nagyon szeretném, ha a lányok is megszeretnék.
   Köszi:)( Jól is telt)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések