Mindennek eljön az ideje,

annak is, hogy lecseréljem az agyonporosodott tavaszi(nyári) madárkás kis koszorút a terasz oszlopjáról. Elkészültek pénteken az oviban a kis őszi díszek, minimál stílusban abból  a gesztenyéből és dióból, amit  a gyerekekkel közösen gyűjtöttünk. Ergo Rebeka is hozott haza egyet, tehát nekünk is van kis koszorúnk:)Ha más valaki lenne, mondanám, jó fej az óvó néni, hogy gondol hanyagságomra, mármint, hogy semmi haladásom e téren, de mivel rólam van szó, mondom, amit a kolléganő kérdezett:

Mi szép készül?
Koszorú.
Mennyit készítettek ebből a gyerekek?
Kiválasztották, mivel szeretnék díszíteni, és megmutatták, kb hova ragasszam....
És ezt hazaviszik?
Igen...
Elkényeztetik a szülőket!
.....- ez az én utolsó replikám.
A beszélgetés helyszíne, az alábbiakban meg az eredmény

Summa summarum, becsomagoltam a kis vacakokat:), aztán hazavitték...kényeztetés...kinek ne esne jól?

Szép őszt!Megjegyzések

 1. De hát mit csinálnánk velük, ha nem vinnék haza???:O:O:O Hisz azért készítjük!!! Nálunk is hetente minimum három alkalommal hazavisznek valamit. Lehet, hogy haszontalan vacak, lehet, hogy valamilyen dísztárgy, de akkor is hazaadjuk. Meg aztán... még előkészítő csoportban is legtöbbször csak a mi segítségünkkel tudtak boldogulni, úgyhogy a kicsikkel mindenképpen az van, hogy mi csináljuk a dolgokat!:)

  VálaszTörlés
 2. Olyan jó amikor a gyerekek meglepivel térnek haza! Édes koszorúk ezek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, ugye te is örülsz, szülőként?

   Törlés
 3. Inkább megörvendeztetitek a szülőket!
  És hálásak vagyunk nektek, az óvónéniknek, pedagógusoknak, hogy megtanítjátok a gyerekeinket, unokáinkat a "teremtésre".

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igyekszünk...nagy felelősség az, ami ránk hárul.

   Törlés
 4. Örömet szerezni másoknak nagyon jó érzés! A gyerekek pedig mennyire örülnek,hogy hazavihetik akár az általunk készített apró ajándékot v. az együtt készített kincseket. Persze, hogy szükség van a segítségünkre, de ezért vagyunk ott. Milyen véletlen, hogy nekem is feltettek egy ilyen kérdést nem rég:"-De minek erre szoktatni a gyerekeket és a szülőket?"-Mert jó látni a boldogságtól csillogó szemeket! Többletmunka de megtérül! Főleg a gyermekek nem értik, mi a csudának pakolja el az óvónéni a dossziékba, mikor otthon szívesen kitennék a szobába! A koszorúknak pedig a maga egyszerűsége a legnagyobb bája!!!:))))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, egyetértek,és örülök, hogy van újabb valaki, akivel szakmai dolgokon talán együtt is gondolkodhatunk, Isten hozott!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések