Toronyórát láncostól

nem igényel a gyerek. A legapróbb figyelmesség- elvarázsolja őket. S mégis , milyen gyakran mi magunk leszünk a csábítás rabjai, és halmozzuk, halmozzuk őket...feleslegesen?Értelmetlenül?
Tulajdonképpen: mivel vesszük meg magunknak a gyermeket?
Mert van, akinek a pénz, az édesség, a játékszer, az utazás, ... kell, és van, akinek csak az idő...
A vele töltött idő.
S minthogy ez nem mindig kivitelezhető, kanyarodunk a felsorolás elejére, és váltogatva az elemeket, meg-megvesszük magunknak a gyermeket.

Egy töklámpás, amiről e magasztos mondatok jöttek- délutáni alvásból ébredve fogadta a gyermekeket, már tegnap előtt. Örültek neki. Kevés idő, egy használt, gyertya, három szál gyufa-mert eggyel nem tudtam meggyújtani-, egy asszony, aki ide szánta a tököt, és nagy-nagy szeretet. Ennyi kellett- hogy azóta mindig kérjék, csodálják.

A dolog ilyen egyszerű.
Jut eszembe- mégiscsak jó nekem, hogy mindez tk. a munkahelyemen történik:))

Megjegyzések

 1. A Márton napos bejegyzés dekorációi is szupik, és ez is TÖK jó! Tudom, ismétlem magam, de mindig klönös öröm nekem, ha kreatív anyagot is hozol. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is ez lenne az egyik legfontosabb, a kreatív anyag, mert én is keresem, és nagyon jól jönnek a jó ötletek, csakhogy nem vagyok igazán termékeny időszakomban, így elsunnyogom a dolgot...de igyekszem.

   Törlés
  2. Hát, ha ilyen az, amikor nem vagy épp termékeny időszakodban, akkor el sem tudom képzelni, milyen a másik állapotod! :) Ügyi vagy! Sok-sok puszi! :)

   Törlés
 2. Sokszor magam is meglepődök, hogy milyen pici dolgokkal örömet tudunk szerezni a gyerekeknek, másoknak, egymásnak. Nagy dolgokat egyébként is kevesen engedhetnek meg maguknak, no és persze nem feltétlenül a drága dolgoknak van igazán NAGY ÉRTÉKE. Szívből jöjjön, szeretettel ez a fontos :)!
  Olyan jó nézni a fotókat, szinte árad róluk a melegség, a szeretet...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)Az első résszel egyetértek, a másodikat köszönöm.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések