Esendőség

              Amikor törékeny és gyenge, s fájdalmasan magára marad, amikor csendes alázattal viseli a világ rohanó zaját, amikor sziklaszilárdan jó és az akar lenni, amikor tükre szemed rávetett pillantása, akkor érzed: a tied, felelős vagy érte.
            Akkor tulajdonképpen a legerősebb.
           Az empátia az egyik legnemesebb emberi tulajdonság. Ez az, amikor fáj, ha a másik melletted kőbe rúg...Szokott?

         A szemüveg a zsebedben van. Előkapod igyekezve elegánsnak tűnni, megtörlöd, felteszed. Nagyjából ugyanazt látod, mint azelőtt, de reménykedsz, hogy elrejti a szemedben összegyűlt könnyeket.

         Ilyen a gyermek.

Megjegyzések

 1. Ezt jó volt olvasni!!!!! Köszönöm Júlia.

  VálaszTörlés
 2. Ezt jó volt olvasni!!! Köszönöm Júlia.

  VálaszTörlés
 3. Nincs mit hozzátenni. Szép volt.

  VálaszTörlés
 4. Rácsodálkozom minden nap, reménykedve, hogy eléggé :)

  VálaszTörlés
 5. Felelősség... A gyerkőcök óta érzem igazán, milyen súlya van minden ki(nem)mondott szónak vagy meg(nem)tett mozdulatnak...

  VálaszTörlés
 6. Bekapcsoltam a számítógépet, hogy olvassalak. Van egy kis időm... még visszafele is lapozok.Üdvözöllek innen Budapestről kedves Júlia!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Itt kezdődik egy másik fajta felelősség. Mert míg mások sokszor mondják, maguknak írnak,...én másokról-másoknak. És akik olvasnak, nagyszerű emberek...
   Köszönöm, hogy Te , aki innen abba az örök kedvenc városomba mentél, elolvasod, és ...a többit rád bízom. ( Vannak hirtelen írt sorok is, de mindegy, az is én vagyok.. :) )

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések