Folytatás és a vége

Korántsem zárult le a dolog az én lelki nyavalygásommal, hogy ugye a kicsi az oviban, tovább ragoztuk a dolgot. Megállapodtunk, hogy ahogy lehet, hivatalosan bevesszük, mert anyuka szerint itt van a legjobb helyen, nagymama otthon óránként egy csomag cukorkát megetet a gyerekkel:) Ok.
Szó szót hoz, mondunk nagy okosságokat, közben próbálom kérni, ha majd itt lesz a kislány,azért ne hasonlítgassa a nagyobbakhoz, neki nem kell olyannak lennie, mint a négyéveseknek...
Nem, jön a válasz, neki okosabbnak, ügyesebbnek kell lennie!
Rendben vagyunk, gondolom, kemény lesz ez a dió, a következő pár évben elszórakozunk vele:)

Hosszasan lehetne ezekről a dolgokról tárgyalni, szülőként, pedagógusként...én azt gondolom, elmondtam neki a lényeget: Tégy úgy, ahogy a gyereknek a legjobb. ha ismeri , tudni fogja, mi a legjobb neki. S ha az a legjobb éppen mi vagyunk, akkor szépen megtiszteltetésnek kell vennünk. A legújabb szlogén úgyis az, hogy nem egyetemen vagyunk, vizsgázni sem kell a gyerekeknek semmiből.
 Hajrá lezserség! :))
Ezt tanítják valahol az élet nagy iskoláján kívül?

Megjegyzések

 1. És nem lehetne ezt a kicsi picit bölcsibe adni? Hátha az könnyebb lenne neki. Nem tudom, persze, csak gondolkodom. És ok, hogy az én gyerekeim a világ legszebb és legokosabb gyerekei, de azt gondolom, tartozunk nekik annyival, hogy tisztán látjuk akár a hibáikat is. Nem rossz attól egy gyerek, ha valamiben nem ő a legjobb. Sőt, ha valamiben kifejezetten rossz, akkor sem rossz. Én ezt gondolom.
  Egyébként nyilván megvan az oka az anyukának, hogy mindenképpen közösségbe kell adnia a gyerekét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mondjuk, hogy megvan az oka. Nagyon összetett a dolog..és persze másképpen nézzük szülői és szakmabeli szemmel:)Nekem kétféle szemem van...

   Törlés
 2. Azért a 22 hónap az 22 hónap. Az még 2 éves sincs. Nincs az a törvény, ami megengedné, hogy ennyi idősen felvehessétek az óvodába. Hogy jövő szeptembertől, az még mondjuk ok, de most, évközben, egy kétéves-sem gyereket, szerintem egyszerűen nem szabad felvenni még akkor sem, ha otthon a nagymama cukorkával tömi. Az én kicsim is korán ment oviba, igaz, ő is csak éppen elmúlt kétéves, de meg is volt ennek a "böjtje" jó ideig. Mert amíg a valódi ovódáskort be nem töltötte, azaz nem lett jó 3 és fél éves, addig nem kapcsolódott be a tevékenységekbe ment a maga feje után.
  Nekünk is vannak picikéink, a legkisebbek a nyáron töltötték a 2 évet, és bár már beszoktak, nagyon látszik a különbség köztük és az egy évvel nagyobbak között. SZóval, aki megérett az óvodára az megérett, aki nem, nem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Értjük mi egymást, nem kell neked magyarázni ezeket a dolgokat:)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések