Sorakoznak

események, történések, képek és pillanatok, élmények és érzések...lassan összeáll a nagy karácsonyi  képeslap mindabból, amit magunkból ezen az ünnepen ki tudtunk hozni. Nagyjából elolvastam mindent, mit az elmúlt napokban nem, s azt hiszem, értem, miért van az, hogy van, akinek elváráson felülire sikeredett, s olyan is, akinek a csoda elmaradt, vagy talán csak fáziseltolódással érkezett meg. Átlagosnak megítélt ünneplések is voltak, minden bizonnyal. Minden relatív, ez tény. És a magunk igaza is olyan fontos...az önigazolás. Harc a világgal, mely nem akar sehogysem minket igazolni, s kívánság, hogy legyen végre nagy világra szóló szeretet, elfogadás, együttérzés, odafigyelés, és hasonlóak.

Esemény, hogy itt is volt ünnep :)
Érzés, hogy szép volt:)
Képeslap, mi sok kockából áll, s még így is hiányos:)
Szeretet, mely mindig lehetne több, hosszabban tűrő :)
Tulajdon, mi a miénk, kik megéltük , s kiknek igazolásra sincs szükség:) (Azután jön majd az  a rész, amikor adunk belőle képek által másnak- mert érdemes :) )

S szemeink , gondolataink ide-oda cikáznak, sokan már az új évre gondolnak. Persze, hogy nem azt ünnepeljük, hogy eltelt ismét egy év, annál inkább azt, hogy - talán - kapunk egy másikat helyébe...Tulajdonképpen olyan ez, mint a reggel, amikor nem azon gondolkodunk, hogy a tegnap miről szólt, hanem jó esetben- új erővel kezdünk hozzá az új naphoz, olyan, mint a születésnap, amikor nem az öregedést, hanem a bölcsebbé válást, életünk  ajándék voltát ünnepeljük, olyan ez, mint a kibékülés, amikor nem a harag tárgyára, hanem a békesség hozta új lehetőségekre gondolunk...és sok már egyéb kezdet.

Talán 17nél akadt el a valami karácsonyi számozásom. Örülök, hogy nem lett tökéletes. Csak mímeltem volna, hogy napirenden vagyok- pedig dehogy. :) Még hátra van a karácsonyfa esti fényben való csodálása addig, míg azt mondjuk, ebből elég. S akkor majd papírra vethetem farsangi, tavaszi, húsvéti terveimet...kíváncsi is vagyok, ki lesz az első, aki újév másnapján jó kis jelmezeket  mutat majd be :)), elvégre sosem lehet túl korán kezdeni.

Befejezni azonban van úgy, hogy kell. Most:))

Mindenkinek:
BÚÉK- bízd újra életedet Krisztusra! 

Megjegyzések

 1. Boldog Új évet Neked és Szeretteidnek! :)

  VálaszTörlés
 2. Csak jelzem: itt jártam!:) Adjon Isten nektek is sok-sok egészséget, örömöt, áldást az új évben! A többi jön magától... :)
  Sokszor puszillak,
  Edith

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindegyre figyellek. Vannak dolgok, mikről tudom, te érted!

   Törlés
 3. Örömökben gazdag Boldog Új Évet kívánok szeretettel az egész családodnak:)

  VálaszTörlés
 4. Mindenben gazdag új évet kívánok neked és szeretteidnek!:)

  VálaszTörlés
 5. Az utolsó mondatodnál én sem tudok szebbet, jobbat, bölcsebbet kívánni, mert ez a legnagyobb dolog. Mi is ezt kívánjuk egymásnak a gyülekezetben, és kívánom most ezt nektek is szeretettel.
  Gyülekezeti szilveszter lesz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)
   Mindig gyülekezeti:), éjfélkor is van istentisztelet.

   Törlés
 6. Boldog új évet kívánok én is Neked és szeretteidnek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, és ebben az új évben várom a finomságokról való jelentést!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések