Valami karácsonyi 4.

Az angyal - hogy játék-e vagy mese, szokás vagy hiedelem...Így örököltük, és másképpen nem lehet. Angyalfia karácsonykor olyan, mint vásárfia , amikor hazatér az, aki vásárban volt. És az rendszerint mézespogácsa...ha nem hígul a szokás. Kinyílt valamennyire  a világ előttünk is, akik itt, a fejlett világ legeslegszélén élőknek gondoljuk magunkat. Kinyílt, és ránk ragad sok minden a mai kor divatjából. De vannak dolgok, amikre nem vagyunk nyitottak. A karácsonyi angyalt nem cseréljük le:)

És amikor a gyermekek nőnek, a csoda nem vész el, hanem nagyobb lesz. Addigra meg kell tanulnunk angyaloknak lenni, hogy ők ezt örököljék, és maguk is megmaradjanak olyan angyalarcú és-lelkű embereknek, mint kiknek évről évre karácsonyfát hozott az a Bizonyos...

Nem jött el még az ideje a váltásnak. Még tanulunk....Megjegyzések

 1. Jó most vissza olvasnom, nagyon!!!:-)

  VálaszTörlés
 2. Kedves dolog, így nyitni naponta egy-egy ablakokat adventben. Szeretem az angyalokat, bár méltánytalanul keveset foglalkozom velük.Örülök, hogy szóltál róluk.
  Hogyan is lehet megtanulni az angyalságot? Vannak már "angyalképzők" :) - ne értsd félre, de én annyira szerettem volna anno a 20 éves lányomnak egy kérését teljesíteni ami nem volt más, mint az, hogy angyal szeretne lenne a halála után és segítsek neki ebben.
  Nagyon jól mondod Júlia, hogy ezt még tanulnunk kell. Nekünk megadatott, hogy életünkben angyalként óvhatjuk, védelmezhetjük családunkat, szeretteinket.
  Ami ez után következik, ott már az angyal szerepek ki vannak osztva.
  Legyen Neked is akkora, vagy még nagyobb örömöd a mai napban, mint amekkorát Te szereztél nekem.
  Köszönöm!♡

  VálaszTörlés
 3. :)
  A végén olyan szép ez a gondolatsor: "És amikor a gyermekek nőnek, a csoda nem vész el, hanem nagyobb lesz. Addigra meg kell tanulnunk angyaloknak lenni, hogy ők ezt örököljék, és maguk is megmaradjanak olyan angyalarcú és-lelkű embereknek, mint kiknek évről évre karácsonyfát hozott az a Bizonyos..."
  És igen, még mi is tanulunk. :)

  VálaszTörlés
 4. S hogy ebben a törekvésemben vannak hozzám hasonlóan gondolkodók, megerősít a tudatban, hogy nem szabad alábbhagyni...:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések