Valami karácsonyi 7.

Bizarr, de a sorban a szomorúság jön...mint ami a karácsonyhoz és ehhez az időszakhoz hozzátartozik.

A Megváltó születésére nem voltak felkészülve , befogadására is alig került ember...

Ott a sok éhező, fázó gyerek, akik talán remélnek valami jót a napokban, de nem biztos, hogy kapnak is eleget...

Karnyújtásnyira tőlük ott a sok kisgyerek, aki azt mondja a túlfűtött pedagógusnak, hogy nyugodtan elvehetik a csomagot,amit a Mikulás hozott, ha ezzel akarják fegyelmezni, mert neki tulajdonképpen annyi mindene van otthon, hogy erre nincs is szüksége...( valós eset, tegnap történt, és tulajdonképpen hogy is képzeltük, hogy így megsértjük, levenni azt,amit mástól kapott...:) )

S szintén ezen a helyen ott a gyerek, aki nem kapott enni egyik nap déltől a másnap délelőtti ovis tízóraijáig, mert valamit lopott- játékot, másik gyerektől...és ezt elpanaszolta az oviban(Szintén valós eset, magát keresztyénnek nevező családban....) ( Ja, és a Mikulás nem létezik, ezért a gyerek ilyenkor nem kap semmit- ugyanaz...)

Karácsonykor  temettük tatát, és annak is már 6 éve...

És van egy család, aki gyermekét kellet, hogy elengedje, miközben kék karácsonyfát hozott neki az angyal, szintén az ünnepen, pedig még csak hét éves lenne...

S ha ez egy nagy edény lenne, sokan dobhatnánk bele hasonló cédulákat...túl sokan.

És akkor ezért kellenek azok a fények, hogy lássunk jobban, legyünk jobbak, tegyünk jobbat...mert lehet azt is....

Piciny kis fényemmel világítani fogok :)


Megjegyzések

 1. A legutolsó mondatot szívembe zártam!

  VálaszTörlés
 2. Bizony van a legtöbb embernek nagyon mélységes fájdalma, ami karácsonyhoz kapcsolódik időben, vagy éppen ekkor sokkal érzékenyebb a lelkünk és sok-sok emlék megelevenedik :(. Azért mégis próbáljuk meg szeretteink kedvéért boldogságban, örömben tölteni az ünnepeket, a ráhangolódást:)))

  VálaszTörlés
 3. Szomorú, és szépséges. Az én gyógyírem is a fény...

  VálaszTörlés
 4. Persze, öröm lesz, amennyiben lehet...nem csak az ünnepen. Időnként jutnak eszembe azok, akik ilyenkor mélységeket élnek meg...Talán többször kellene, nem csak ilyenkor, rájuk gondolni.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések