Csigalét


Most ezt választottam.
A ház könnyű, cipelni nem teher. Tekinteteket vonz, és sokan megpróbálnak csalogatni, kecsegtetni, ígérni, bosszantani, esetleg provokálni. S ha benne vagyok, még azt sem látják, milyen a mimikám, amikor mindezt lereagálom.Előtte voltam kinn, akkor látták, hogyan reagálok, és ha nem tetszett, bántottak.
Lesz eső utáni meleg, friss levegő, jóérzésű embervilág, s akkor ismét lehet kinn araszolgatni. Bátran, felemelt fejjel.
Addig már csak egy a gond: a csigaház maga  is törékeny. Igencsak kell rá vigyázni.
Marad a remény, hogy míg meghúzódom, a kint maradt , más jellegű egyedek érdekesebbek, és erősebbek is nálamnál, több tekintetet vonzanak, és talán a gyűrődést is jobban viselik.
Szóval akkor lesz majd kép szülinapról, farsangról, utolsó hóemberekről,vallásórák hangulatáról, tavaszhírnökről és téli emlékekről, fonóról és tervekről....csupa izgalom.
 Ki kell jönnöm .


Megjegyzések

 1. Az "egyedek" egyediek, nincs még egy ugyanolyan, mindegyiket önmagáért szeretjük!:) Várom nagyon, hogy kibújjon a csiga a házából...:)! Nagyon tetszik a jelmez, de amit írtál még jobban!!!!!

  VálaszTörlés
 2. nagyon tetszik amit írtál, ügyesen megfogalmaztad (elmondtad,mégse bántón,)
  de azt mondom én is: ki kell jönni,
  hogy többen legyenek ilyenek, mint te
  ilyenek legyenek többen!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismétlem magam: igyekszem.
   Nem tudtam elmondani, talán nem is kell már. Jönnek újabb dolgok, és elvonják a figyelmemet.:)

   Törlés
 3. Én is megvárom! Legyél önmagad, ne olyan amit elvárnak mások tőled! Jó lenne már megismerni téged...szép napot. puszi neked.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Erre sokan biztatnak, hogy olyannak kell lenni, amilyen magad vagy...s mégis az elvárás: légy sablonos, különben pórul jársz.
   Az ismeretség- annak napjainkban szinte semmi akadálya:)

   Törlés
 4. Megérezzük hogyan kell élnünk, és azt követnünk. Változik: kint, bent, nyit, zár...Miért is törekednénk a több tekintet bevonzására? Leginkább akkor történiek ez meg( mert megtörténik), ha nem törekszünk rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem törekszem- ez is elterelő hadművelet volt. Azt hiszem sikerült is.

   Törlés
 5. Szerintem mindenki visel magán egy csiga-biga házikót"...s attól függően mutatja meg magát, milyen a környezet és milyen csiga-bigák veszik őt körül abban a pillanatban...másképp nyitunk ajtót idegennek és másképp egy kedves ismerősnek...de más mindenki házikójának a keménysége is...van akié hamar össze roppan és vannak jó kemény vázú házacskák, amikről lepattannak a szemetek"

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések