Tavaszi kreatív ötletek

Ha a gyermek örömmel vesz részt benne, végére tud jutni, kíváncsi az eredményre...akkor jó az a barkács

Rendszerint így írom be a keresőbe, amikor valami újat, szépet, aktuálisat keresek tavasszal. Logikus, nem?:)

És letörve nézem a számunkra megvalósíthatatlan barkácsötleteket, próbálom adaptálni,elképedek, hogy mennyi fölösleges dologgal töltik emberek az idejüket, csodálom-csodálom a sok szépséget, vagy éppen adom fel a keresést, és megnézem, milyen anyagaim vannak, és abból mit tudunk kihozni.

A fenti egyveleg alapján jönnek a következő képek arról, hogy mit sikerült a felfordított óvoda :) ( Iskola másként, akarom mondani) keretében tartott barkácsműhelyekben létrehozni. (Volt, aki örült a kezdeményezésnek, volt, aki hiányolta  a déli alvást- itt csak szülőkről van szó, a gyerekek nagyon élvezték. és sok technikát gyakoroltunk, anyagokat ismertünk meg- summa summarum, mégiscsak értelmes napok voltak.)

Forrásanyag- koprodukció:  internet, I. óvónéni-én-gyerekek :)

Lombocska kevés levéllel- akik a nagy vírusnak ellenálltak :)

Megjegyzések

 1. A Jóistenke áldjon, amiért ezt a csodálatos hivatást választottad. Írásaidból, képeidből látom, hogy milyen végtelen szeretettel végzed,
  úgyhogy ne ostorozd magad!!!

  VálaszTörlés
 2. Sok szépséges dolog született, gratulálok!!!:)))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szeretek barkácsolni, de olyan eszközökkel és alapanyagokkal készülnek a dekorációk, amikhez tutorialok is vannak, hogy rögtön iktatom is a kukába az egész 5letet, képet...Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy nagynéném mindig maradandókat alkotott a konyhában, pedig egy receptje sem kezdődött így: végy 40 dkg 80% kakaótartalmú belga csokoládét...:-D

  VálaszTörlés
 4. Nagyon aranyos dolgokat készítettek a gyerekek és biztos nagy örömmel!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen,ez maradt meg bennem, hogy jöttek, és izgatottan várták, miket készítünk. Külön élmény volt a maguk kis felfedezőútja- hogyan valósíthatjuk meg?

   Törlés
 5. Ez aztán a terülj-terülj asztalkám"!!!! Micsoda odaadással készülhettek! Nagyon sokat dolgoztatok, de megérte...nagyon ügyesek a gyerekek! ( veletek!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, jövő hónapi gyermeklapunkban is benne lesz:)ezt nagyon várják- mintegy jutalom, olyan ez.

   Törlés
 6. Hű, de sok mindent tudnék most ide leírni..
  Kedvenc szakterületem- vizuális nevelés, esztétika az óvodában...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem a szakvélemény mindig érdekel, várom.(Az építő kritika előre visz.)

   Törlés
 7. Nagyon-nagyon kedvesek a kis alkotások, nagyon bájos a terem, és te is nagyon-nagyon kedves, aranyos és szép vagy a képen!!!!! :)
  Az újságpapírból gyűrt koszorúalapot amikor felfedeztem, külön örültem! Én is ezt készítem koszorúalapnak azóta, mióta kipróbáltam és rájöttem, hogy tökéletesen működik, ráadásul ingyen van. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, örültem, amikor nálad láttam, és köszi az ötletet.
   Ami meg a bókokat illeti:...:)

   Törlés
 8. Nagyon szorgalmasak voltatok! Annyi szépséget alkottatok, csak kapkodtam a fejem. Csoda ügyes gyerekek! S persze óvónénik:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések