Akár úticél is lehet

... vártam, vártam, hogy valaki, rögtön a frissen nyomdából érkezett lappal rohan a blog elé, s megelőz azzal, hogy nemcsak felfedezte, de közzé is teszi, hogy abban- mármint a múlt heti Nők Lapjában - éppen erről a Teleki családról van szó. S mert ma már megjelent a következő szám is, s holnap én is megkapom- falun illik ennyi fáziseltolódás, pláné, ha határon innen, vagy túl, ahogy nézzük-, abban meg újabb érdekességek lesznek, kénytelen vagyok leírni magam.
Hogy tényleg jó érzés volt azt a kastélyt látni, ahová kishíján be is költöztünk.( :) Amikor   a családnak a rendszer visszaszolgáltatta az épületet, megkérdezték tőlünk, nem-e költöznénk oda be, felvigyázni azt.Viszonylag hamar rájöttek, hogy ez nem egészen kivitelezhető, bár nem mondom, kecsegtető volt a gondolat...romantikus képek jöttek elő..., és akkor már csak az volt a kérés, segítsünk valakit találni, aki ezt felvállalná. Megkerült a család, aki ma tényleg ott lakik, gondozza az épületet, a kastélykertet, és bízunk benne, hogy a grófokkal és velük együtt úgy alakulnak majd a dolgok, hogy életképes lehetőségek tárulnak majd fel...és méltó sorsa lesz a kastélynak.)
Visszakanyarodva a címhez, hogy úti cél is lehet, amiről írok- a lapban is azzal kezdődik az írás, hogy  a gernyeszegi kastélyt látni kell :) Még nekünk, akik naponta látjuk, láthatjuk, kívül-belül akár, akik együtt veszünk részt az istentiszteleten a lapban megnevezett gr. Teleki  Kálmánnal, aki hosszú évtizedek után néhány éve ismét büszkén ülhet a grófi székben, nekünk, akik már kétszer lehettünk résztvevői a családtagok újratemetésének, és az élő leszármazottakkal, sőt egykori lakosokkal is személyes ismeretségi viszonyban vagyunk, szóval nekünk is jó érzés oda látogatni. Idegeneknek minden valószínűséggel kuriózum.

Felfedeztünk ma egy újdonságot, reméljük, messze ellátszik :)

Megunhatatlan.

Van hozzá olvasmány, ami mindent elmesél:
Marosi Ildikó: Örökbe hagyott beszélgetés gróf Teleki Mihállyal
Marosi Ildikó- Örökbe hagyott beszélgetés Gróf teleki Mihállyal
... van még történetünk nekünk is,alkalomadtán talán....


Megjegyzések

 1. Az az igazság, hogy már sokszor elképzeltem, hoyg meglátogatjuk. És talán hamarosan beiktatom egy csajos, szombati programnak. (I. ilyenkor zenélni jár hétvégenként, úgyhogy muszáj magunkban boldogulni.) Talán veletek közösen is összehozhatjuk.... :)

  És azt bizonyítandó, hogy milyen kicsi a világ, és ha információim eléggé pontosak, akkor a te dadusodnak a keresztanyja épp az én dadusom, és ... Ebből te már levonod a következtetéseket. :) :) :) Sokszor puszillak. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezért jó a szomszédban lakni. Várunk, tényleg szép!

   Törlés
 2. Nem találok semmilyen emailcímet tőled, pedig úgy emlékszem, hoyg váltottunk már levelet. A főzős blogon található nyilvános címemre (nem akarom leírni, mert a spamküldők rögtön kiszúrják) küldesz, megkérlek, egy telefonszámot? Majd megírom a privát címemet is. Köszönöm, és puszillak. :)

  VálaszTörlés
 3. Hüha, "egy újabb felkérés egy keringöre".Azért, hogy világosabb legyek röviden leírom: nagyon ritkán adatik meg nekünk hazai tájakon barangolni. Ha otthon vagyunk, akkor a szülökké, testvérekké az idönk. Ezeken a napokon ritkán megyünk el négyesbe valahová.
  A húsvéti vakációban élménybeszámolod hatására mi is meglátogattuk a szalmakalap múzeumot. Csodás volt, mindenkinek nagyon tetszett.
  A teleki kastély lesz a köv. úticélunk? talán...:)

  Üdvözöllek szeretettel
  Zita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyszerű dolgokat mutatok, és örülök, ha valaki kedvet kap hozzá :)
   Érdemes megnézni ezt is.( És akkor jöhetnek a következő ajánlatok :) )

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések