A batyut

a nőszövetség tagjai kis külső segítséggel készítették a hetedik osztály megrendelésére: a nyolcadikosok idén így ballagnak, piros tulipános batyuval. Koprodukcióban készült- anyagbeszerzés, szabás-varrás, zsinorozás, faragás,keményítés, díszítés- reményeink szerint sikerült nyolc év alatt annyi útravalót gyűjteniük- szerezniük-kapniuk, hogy annak lényegét ügyesen megőrizzék majd benne, és évek múlva is táplálkoznak majd mindabból, amit az általános iskola adni igyekezett  nekik.


Az megint más kérdés, hogy ahogy az évek telnek és lesz a civilizáció egyre fejlettebb, úgy szegényesedik el képességünk, mely lehetővé tenné a míves munkát. Szegény őseink, ha látnák, milyen megoldást találtam a piros tulipán kivitelezésére, nem lennének büszkék rám. ( Nem lehetetlen kivarrni, csak idő kellett volna hozzá.)

Megjegyzések

 1. Vagy azt mondták volna: milyen ötletes, és tényleg egyszerű elkészíteni, aztán saját mintákat találtak volna ki rá. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)Igen, még az is elképzelhető, hogy könnyebben kivitelezhető technikákat elfogadtak volna, bár általában ragaszkodtak ahhoz, amit jól ismertek, tudtak, uraltak...

   Törlés
 2. A tarisznyák szépek, ötletesek...és sokkal több kézi munka van benne, mint amennyit mostanság rá szoktak szánni. Nem tudom mit mondanának a Nagymamáink, csak azt tudom, hogy nekem tetszenek :-) Pont vasárnap gondoltam arra, hogy alig használom a 2-es kötőtűmet, mert nem haladós vele a munka...bezzeg a Nagynéném, 3-asnál sosem használt nagyobb kötő- és horgolótűt., pedig csak nekem min 3 pár kesztyűt kötött telente:-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök- a legszebb benne az, hogy valójában három generáció készítette- nagymamák, édesanyám is hozzásegített, fiatal édesapa faragott, magam díszítettem.

   Törlés
 3. Szerintem mutatós lett,s lélek is van benne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ez utóbbi mindenképpen- rendesen aggódtunk, milyen lesz. Most már meg kell lesnem őket, amikor ballagnak- úgy lesz teljes a kép.

   Törlés
 4. ÓÓÓÓ, Júlia, ez meseszép lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. S mert kissé nagyra szabták, mesetarisznyának is megfelel:)- beletehetnénk mindenféle varázseszközt :))

   Törlés
 5. Ez gyönyörű! A hófehér alapszínen az élénkpiros tulipán nagyon mutatós. Szép ötlet ez Júlia, nem lehet ez ellen semmi kifogása senkinek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eredetileg zöld levelekkel képzeltem el, aztán nagyon hazafiasnak tűnt, amivel nem is lenne gond, de ide nem talált volna, így lett csak piros.

   Törlés
 6. Ez annyira gyönyörű Júlia! Na majd összehasonlítom Mesiével pénteken. Ugyanis ő is ballag már....hihetetlen!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Micsoda izgalom ez egy család életében...Drukkolok nektek:)

   Törlés
 7. Megyek hozzátok ballagni, ha ilyen szépséget kapok ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre ballagni valóban bármikor lehet. S milyen jó ötletet adtál- külföldről érkező vendégeinket is valami hasonlóval lephetjük meg. A kérdés már csak az, mi kerüljön bele...:)

   Törlés
 8. Nagyon ügyesek vagytok, gyönyörűek lettek a szütyők!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szakembertől elismerés:)- köszönöm!

   Törlés
 9. Csodaszép tarisznyák:)Gratulálok hozzá!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, ti kézimunkások- labdába sem rúgok mellettetek.:)
   Köszi:)

   Törlés
 10. Egy csokor szeretettel készített ajándék! Van amit az őseink nem tudtak elkészíteni...van amit mi nem. De a háttérben ott van a szándék...s ez egy biztos pont. Azért a gyönyörű kézimunkát is tanították...most meg magamtól kísérletezgetek.
  Szép napot Júlia!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)
   igen, annak én is örülök, hogy felmenőinktől, sőt még az iskolában is sokféle kézimunka titokzatos világába beavattak. Most ezzel a hozománnyal és az internet adta lehetőségekkel fejlődhetünk...nekem van , hova, mindenképpen:)
   Köszi.Üdv.

   Törlés
 11. Nagyon szép tarisznyák! Gratulálok hozzá, szép munka ;)

  VálaszTörlés
 12. Tudod Júlia azért szeretem a kézimunkáidat, mert azok nem a divatról, a csillogásról, az utánzásról szólnak, hanem a egyszerűségről, a tisztaságról, a természetességről. Gyönyörűek lettek! :) Benne van a szíved, ez egyértelműen látszik! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések