Zárszó

Egyszercsak befordult a busz, és vidám gyerekek fáradt mosollyal, helyenként legördülő könnycseppekkel lépkedtek le a lépcsőn. Anna is. Hosszasan ölelt, már kezdte is mutogatni ,mi mindent hozott, mert sikerült húsz banin kívül mind elkölteni a pénzét- ezen csodálkoztak is a felnőttek, hogy nahát....-, aztán indult haza. Elmesélte , merre jártak, s nyomát sem mutatta az elégedetlenségnek- büszke volt, és jókedvű. Büszke, hogy lám, boldogult, hazaért, vigyázott a dolgaira- na jó, egyszer leesett a telefon, s szegény sírt, mert gondolta, nagy baj,ez pedig elképzelem, milyen kellemes lehetett azoknak, akik meg kellett, hogy oldják a helyzetet, és hát sírjon is, mert akár lehetett volna értékesebb tárgy is, amire tényleg vigyázni kell-, de ezen kívül boldogult, tényleg mindene hazajött- legalábbis azt hiszem.És vidám volt- nem győzöm hangsúlyozni- mert van, aki el sem tudja hinni, hogy ő komoly is szokott lenni ( lassan elkönyvelten csacsogós). Zuhany, megette a madárlátta szendvicset, s én hagytam, egye- az én lelkem nyugodt, hogy meleg vacsora várta, aztán, hogy nem kérte, az más kérdés, aztán olyan csendben, mint soha, lefeküdt. Az imádságot még megvárta.

És ami nagyon fontos- előtte még elmondta, hogy holnapra matekből mérleget kell vinni- olyan sk. , vállfából készítettet. Hát mit mondjak- örültem neki:))

Lesz utóirat is.

És tudom ám, hogy az élmény csak és kizárólag azoké, akik megélték. A kirándulást- a várakozást- az elengedést- a szorítást. A tanítóknak, a gyermekeknek, a szülőknek mind mást jelentett  a mai nap.
Köszönetünket megpróbáltuk kifejezni érte.

Megjegyzések

  1. Jó volt erről olvasni, a mérleg... még időben szólt, képzeld,ha másnap reggel. Nagylányka már.

    VálaszTörlés
  2. De jó volt ezt olvasni... Emlékszem, annak idején mennyire vártam egy-egy kirándulást, mennyire nagynak éreztem magam attól, hogy már egyedül is mehetek, aztán meg micsoda öröm volt -akár csak két nap után is- végre otthon lenni, látni azokat, akik a biztonságot jelentették.

    Örülök, hogy Anna boldogult, bár tulajdonképpen semmi kétségem nem volt felőle.:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések