Egy kicsit

rólam is szólnak a napok. Ezek is, miket éppen megéltünk. Mert túlaggódva az amúgy egyszerű események mikéntjeit, belefeledkezve a gyermekek őszintén boldog tekintetébe és csengő nevetésébe, kezembe kerülnek a mások által elkattintott képek, és felfedezem magam. S látom, amit érzek, hogy ott - a gyermekek, fiatalok között, egyáltalán az emberek körében-, végigcsinálva mindazt, amit megálmodunk, elképzelünk, s amiért -ha esendő módon is, de megdolgozunk-, szóval nyilvánvalóvá válik az érzés, hogy én ott jól érzem magam.
Tanévkezdés, elvárások, feladatok, beosztott idő, és ismét a túlzások aggodalmak terén. Ez következik. A mederben maradáshoz megnézem néhányszor ezeket a képeket.
Pedig tudom, hogy amikor arról beszélek a gyermekeknek, hogy példásaknak kell lennünk cselekedetben, beszédben , szeretetben, magam vagyok az első, aki elbukom a próbát. Mentség nincs, törekedni lehet jobbra.
Megjegyzések

 1. Ha már ott s törekedés a jóra, akkor nincs hiba :)
  Táncoljunk, a zene meg majd jön valahonnan ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt mondogatom én is magamnak. Jó, hogy látlak, megerősít:)

   Törlés
 2. Igen, a felismerés és a törekvés már a helyes utat jelzik.

  VálaszTörlés
 3. hát igen... nem a beszéd, a szavak a fontos, mert azt elfelejtik... no de amit teszel, azt sohsem-) Csak ügyesen!-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a biztatást, és törekszem tenni, és hallgatni, bár ez utóbbi nem erősségem:)

   Törlés
 4. Mennyire igazad van! Jó látni téged! Csütörtökön nem tudom, hogyan kerültük el egymást, bár kiderült, nem ugyanabban a teremben voltunk. Gratulálok a vállalásotokhoz, minden követ megmozgatok, hogy majd ott lehessek én is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Várunk:)
   Kicsit el voltam tévedve a tömegben, biztosan a másik teremben voltál, a végén meg eljöttem, valaki azt mondta, már túl nincs senki...utólag kiderült, hogy de...
   Sajnos.

   Törlés
 5. és kell is...
  Minden jót kedves Júlia!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te csak hozd a jó ötleteket:)
   Köszi, nektek is.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések