Tudtam

eddig is, most csak megerősödött tudatom, hogy gyermekeinket ezek az emberek mennyire szeretik:)

Tulajdonképpen ez a legfontosabb élmény, amit a szombatból továbbviszek. Pedig annyi minden volt-
a demecseri fúvósok felemelő előadása
a finom szilvaíz
a kerámiaedények, miket már előtte eladtak, hogy odaértem volna- persze tele:), így most kavargathatom magam is az ízet- állítólag nyolc óra múlva áll meg benne a kanál
barátok-ismerősök-új arcok- nagy szövegek, vegyes tartalmak
a felszólítás, hogy ha már állampolgárok lettünk, aztán ügyesen szavazzunk, lehetőleg visszaállítva egy előző rendet( minthogy itt nem sokan politizálnak, erről már nem is mondom el a véleményemet)
egy pillantás az üres templomba
a viszontlátás örömétől felcsendülő gyermekhangok
szeptemberi kánikula
az első tűz
sok-sok nevetés, igazi jókedv
kedves szavak, tisztelet
az omladozó kultúr látványa

és ismét és legerősebben az, hogy a lányokat itt velünk együtt még nagyon sokan szeretik:) és ezzel minket is. Jó így vasárnapot kezdeni.

Átélt élmény elmesélve.




Megjegyzések

  1. A szilva főzés már csak ilyen hosszadalmas! Az átélt élmény legalább annyira! :-D
    Kár az omladozó kultúráért! ilyenkor eszembe jut mennyi felesleges dologra herdálunk....:(

    VálaszTörlés
  2. Gyerekeket csak szeretni tudok. A tieidet is, ismeretlenül is:)

    Szilvalekvár főzés idejét tanúsíthatom, sokáig tart:) Bő egy hete főztem, pontosan délben tettem fel a gázra és este kilenckor hagytam el a konyhát. Igaz, nem mindig szobroztam ott és főleg az utolsó két óra a neccesebb, de megérte!!! nagyon finom lett:) Erre rá lehet írni, hogy hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm.
      A miénk is finom, és nagyon kevés cukor van benne.:)

      Törlés
  3. :) idén a szilvából dzsemet főztem, az megvan cirka másfél óra alatt (takarítással együtt) és nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Amint utólag kiderült, anyué is csupán egy órányit főtt, az állaga-íze éppen olyan, amilyennek lennie kell...na így tanul az ember
      Köszönöm a megjegyzést.

      Törlés
  4. Csodás ez a kép, szívmelengető :)

    Mi a szilvát savanyúságnak is szeretjük, a barátnőm épp most posztolt egy receptet, szeretettel ajánlom figyelmetekbe:

    http://kedvenceteleim.blogspot.hu/2013/09/savanyu-szilva.html

    VálaszTörlés
  5. Megható és örömteli...:)))
    Már régóta készülünk a " Noszvaji Szilvanapok"-ra...idén is elmaradt:(
    Üst is van, de a szilvalekvár főzése szintén elmarad...:(, DE mivel pozitívan látom a dolgokat, hiszem, jövőre mindkettő meglesz!!!:))) A jó Isten adjon hozzá bőséges termést!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, amikor eljön az ideje,akkor mindenre sor kerül.
      Itt a környéken egyébként ez első kiadása volt a találkozónak, remélik is a folytatást.

      Törlés
  6. En is orulok Veled, mert magam is megeltem hasonlot.Minden szulonek a legnagyobb orome, ha a gyermeke szeretve van, o es mennyi mindenre vagyunk kepesek ezert,az ilyen pillanatokert:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Igen.
      A mi gyerekeinknek különösen fontos, hogy valamilyen szinten itthon legyenek itt.

      Törlés
  7. Többen szóltak itt a szilvafőzésről. Nos, mi úgy készítjük, hogy a kimagozott gyümölcsöt marokkal megtöröm, előforralom hogy habját veszejtse, majd bele egy korondi fazékba, rá a fedő és beteszem a sütőbe lassú tűzre. Késő este bekerül és reggelig ott elfortyogja a felesleget. Reggel aztán lehet a sűrű szilvalekvárt kevés cukorral ízesíteni, belekeverni, majd ha beleolvadt palackozni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de jó, hogy ezt leírtad!!!:))) Talán ennyi belefér az időmbe és az edénybe is!:)
      Bocsáss meg Júlia, hogy ide is írtam, de úgy megörültem ennek a receptnek:)))
      Köszönöm Mindkettőtöknek!!!:)))

      Törlés
    2. Ideje a korondit beszereznem:) Köszönöm a receptet.

      Törlés
    3. Bátran! Jó, hogy van valami hasznunk az egészből:)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések