Most ajándék

lesz életembe egy óra, ismét, mint minden évben eljátszuk a  lehetetlent, kétszer lesz hajnali három, s a kettő közti idővel nem is kell elszámolni. Csak lesz, és mindenki tesz vele, amit akar....Legtöbben átalusszuk.
Vagy csak egyszerűen kiegyenlítődik a számla, az a tavaszi, amikor elvettek ugyanennyit, már-már indokolatlanul.
Halkan ült le az asztal mellé, most egy darabig, míg jól érzi magát, itt marad, vendégünk lesz. Vagy gazdánk. Hiszen a javak tulajdonképpen az övéi- a bogyók, a szemek, a gyökerek, virágok, a napfény, a fel nem száradó harmat, az erdőből kislányhangra visszaköszönő visszhang, a mély fájdalomra hozott gyógyulás, vagy legalábbis az akarat, hogy.... Hozzánk csendben jött az ősz, sárosan,kérve az elmúlt napok napsütését, s néha beleragadunk, amikor kimerészkedünk ruhát teríteni, sátrat összeszedni. De van fű, s abba belehúzhatjuk cipőnk talpát.

Kiteljesedés, letisztulás, felkavart szervezetek, gyűjtögetés, szárítgatás, raktározás, vásároskodás, vagy csak levelek, színek? Kinek mi.
Nem elmúlás. Pihenő jön, annak, aki megtanult dolgozni, aki kellőképpen elfáradt, akinek van, mit ennie, s tud időt szakítani leülni a mécsesfénybe,  meginni övéivel az erdő aljában gyűjtött bogyókból forrázott teát.

Megjegyzések

 1. Az oktobernek vannak a legszebb szinei, gyonyoruek a fotoid, visszaadjak.En repuleskor is elveszitek, majd visszafele visszanyerek egy orat:)De igazan nem veszitjuk el, csak atalakul,mint az anyagok:) Mi egy het mulva alakitjuk at.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, éppen erről beszéltünk, amikor Belgiumból hazaértünk. Mondjuk, nekünk elég átautózni Magyarországra is, máris nyertesek vagyunk.
   Nem veszítünk, csak egy újabb feladatot kapunk.

   Törlés
 2. Néha ennek a pihenőnek érzem a hiányát. A biológiai óra ezt diktálná, a természet mást mutat. Ez öröm is, kicsit azért igazi őszre is vágyom. Szépek a fotóid.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Igen, a tél a pihenés ideje lenne, mi nemigen szakítunk rá időt, ezért aztán nyáron sem haladunk.

   Törlés
 3. Júlia, ezt (is) annyira szépen írtad le!
  Vendégünk vagy gazdánk...hm...igen.
  Most örültem ennek az egy órának, ha éjszakai műszakos lettem volna, kevésbé :)
  Reggel fél 8-kor keltem (!) és bepánikoltam, hogy most kapkodhatok,...aztán rájöttem, hogy még csak fél 7 van. Ideültem a gép elé olvasgatni, hogy szépen itt ragadjak és utána legyen lehetőségem pánikolni és kapkodni megint :-D
  Felénk is annyi a katica most, mondhatni a katicák nyara van, nem csak a vénasszonyoké meg az indiánoké :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De örülök, hogy megláttad- annyira lelkes volt Anna, el sem akart tőle menni a kis jószág.
   És köszönöm :)

   Törlés
 4. Gyönyörűek a képek és az írás hozzá szintén! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Ez a mi életünk, gyarlóságaival is szép.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések