Karácsony felé(19)

volt a

13, hiába péntek, egészen jól sikerült Luca nap, amikor hosszú évek óta nem szórtuk bele a búzamagot a kis edényekbe, friss zöld nélküli lesz az ünnep, s így is jónak kell lennie. Semmi lelkifurdalás érte. Helyette kicsit megelőlegeztünk ünnepet négyen, hétköznapba lopva nyugalmat, s hasonlókat. A keresztyén kávézó hangulata egészen újfajta reményekkel töltött el.
14, amikor összegyülekezett 50 gyermek a betlehemesben, s ismét rázni kezdett az a fajta hideg, ami akkor szokott, amikor csend a templom, mert próba van, és túl kell szárnyalni a befúvós kályha zúgását, s akkor mindenki azon van, hogy kellő hangerővel mondja a maga részét.
15, akkor már vasárnap, három gyertya, egy villámlátogatás, aztán egy kis ünnepi zsivaj.
16, s a várva-várt  ablakpucolás, magam sem hittem, hogy hatig, mire kórusra kell menni, megleszek vele, de mégis, s most, hogy már valamelyest sikerült takarítanom, kellően fel is van fordulva  a ház, de legalább közben nyugodtan el voltam,mert a lányok mamával sütkérezhettek, így van mézes pogácsa is, s darabok is jól mentek, szépen szól a karácsonyi dallam.
17 a maga izgalmaival, hogy vajon hogy is sikerül   a nagyobbik angyal  ünnepélye, bár tudtuk, hogy jól, s szép lesz minden, mégis...Aztán az öröm, hogy tényleg jól.
18- lett volna a bejegyzés, de közben hajnal lett, mert miután Lombocska is bemutatta, hogyan halad karácsony felé, s egyéb kötelezettségeknek is eleget tettünk, közben az egészséges és a beteg gyerek között ingázgatva próbáltunk a helyzet magaslatán lenni, s a lopott percekben szépek lettek a kolléganőknek készített kis meglepetések is, szóval közben már
19, pihenni kellene, lassan indulni, s játszani, játszani, ahogy elterveztük a csoportban, jutalmazni másfajta idővel a gyermekeket, akik az utóbbiban sokat dolgoztak, meg magunkat is, akik talán néha magasra tesszük a mércét, eltökélten azon lenni, hogy a gyermek helyrejöjjön, kicsit felszabadulni az összejövetelen, s menet közben valahol erőt szerezni ahhoz, hogy valahogy itthon napirendre térjünk.
Erőnk felett még nem lettünk próbálva.
Most már csak abban nem vagyunk egyformák, hogy a karácsony felé haladók melyik, milyen jellegű táborába tartozunk. Nem is fontos. Csak hogy valahogy, nem akárhogy, meg is érkezzünk.
Megjegyzések

 1. Sok feladat teljesítve! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó egyszerre itt lenni:) Igen, néhány, olyanok többnyire, amit mi, kisebbség végzünk- például te is:)

   Törlés
 2. Tüneményesek a gyermekek!!!!!!!

  VálaszTörlés
 3. Kellemes karácsonyi ünnepeket és áldott, békés, meghitt, boldog Új Esztendőt kívánok szeretettel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek az első kívánságok különösen szívemhez nőnek:)

   Törlés
 4. Aranyosak :) Kérnék majd egy email címet :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések