Náluk

szép nyár van,
nálunk...semmilyen évszak nincs- mondta Rebeka. Így járunk, ha beskatulyázunk dolgokat- ha tél, akkor hó, ha nem, akkor semmilyen.
S az időjárás még olyan, amilyen, eső után mindig kisüt  a nap, s előbb utóbb le is havaz, de mi lesz velünk, ha semmilyenekké válunk? Közömbösségre gondolok, de lehet bármire.

Azt hiszem, itt az ideje, újraírni  a terveket, elvonatkoztatni kicsit az időjárás kötelékeitől,  kilépni konfortzónánkból, kreatívaknak lennünk, s figyelni- most már másokra is, ahogyan ránk is figyelnek, s nem beszélni, - tenni, ahogy értünk is tesznek.

S mintha nem is lenne jelen fenti szöveg, mintha csak az alábbi lenne  érvényes- a személyes példa megdönt minden életmód tanácsadót.:) Mentünk az ösvényen, játékból s valósággal, s mert valóban nincs tél, s a madarak nélkülünk boldogulnak, megláttuk a vadkacsákat- éppen akkor röppentek fel és el, amikor odaértünk. Így éri meg pénteken délben végigdagonyázni a falun:)


Látjátok? Ott.....

S ma ,ma  már néhány dolgot másként teszek majd, mint az éppen elmúlt tegnapon. Mert nem akarok semmilyen lenni.

Megjegyzések

 1. Szép vasárnapot Nektek Júlia!

  VálaszTörlés
 2. Milyen szép bejegyzés, milyen sokat mondó. Köszönöm!

  VálaszTörlés
 3. mindenféle ösvényen jó végigmenni, mert annyi, de annyi szépet lehet látni útközben:)

  VálaszTörlés
 4. Igen, újra kéne írni a terveket, főleg az új generáció fejében, kilépni a komfortzónákból... nem könnyű, mert konzumtársadalommá váltunk(?) sablonokkal, változtattak bennünket... együtt úszunk ezzel az árral.
  Kevésnek adatik meg egy másik ár... ezért is lenne jó az új fejecskékbe új terveket táplálni, hogy ők mást vigyenek tovább, az értékeket. Egy fecske nem csinál ugyan nyarat, de egy csapat már igen. :-)

  VálaszTörlés
 5. Neha borzasztoan melepodom azon, milyen sokszor ugyanazt, nem hasonlot, uyanazt gondoljuk az eletrol, a vilagrol.Meg nem is tudtad, hogy letezem, amikor hasonlorol irtam, es egy korabbi temadban is, az onmagunk szeretesevel kapcsolatban.Es csak mosolyogni tudtam, biztosan nem veletlenul "talalkoztunk":)

  Itt eleinte 8 honapos volt a tel, a sablonbol es kulonosen a komfortzonabol kilepve, februarban volt mindig tengerparti nap az iskolaban, amikor alsos volt a fiam.Vittunk napszemuveget, torulkozot, papucsot es egyeb partra valo targyakat.Eljatszottak a napozast, a furdest, mikozben kint meteres ho volt es -25.Nagyon szerettem, es jo ilyen emlekekbe visszaterni, mosolyt csalnak, meg akkor is, ha egy ido utan komfortot is adtak, hiszen evente ismeteltek:)
  Szep napokat kivanok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések