Elég idejében

menni az erdőre azt jelenti, hogy nem nyílott el még  a kakasmandikó. Közel jártunk, s  kárpótolt a sok-sok egyéb tarka virág, mit  a falusi bölcsesség erdei virágok gyűjtőnéven ismer. És madárfütty, elgondolkodtatva, hogy egyszerre három-e vagy négy, a réten végigsétáló gólya, a tücskök, bogarak, s nyomok , mik jelzik, van élet a fák között, a rókalyuk meg a vaddisznók pocsolyája, a tiszta levegő s a messzelátás lehetősége.

Én különösen rövidre látok, túlságosan , valódi és átvitt értelemben egyaránt. Így Rá kell bíznom magam, s remélnem, elég, ameddig, s ami azután lesz, ugyanolyan szép. Most is csak sejtem a felhős ég mögött az ismét hideg esőt.

Mindvégig legfontosabb, hogy mindezért nem kell messze mennünk, csak addig, amíg látunk, s mindig így, egy-egy lépést még odébb, s el kell mondanunk magunknak- amire vágyunk, amire szükségünk van, éppen itt van, közel, és a miénk :)

Megjegyzések

 1. Szép... szép időtök is volt hozzá :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, s még mindig nem jött a megígért eső :)

   Törlés
 2. De szép!!!!!!!!! Szép ez az erdő....

  VálaszTörlés
 3. De jó, de jó! Micsoda képek!!! Nagyon szeretem az ilyen sétákat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lehet elég gyakran időt szánni rá:)

   Törlés
 4. Szuper napotok volt, nagyon szép helyen jártatok!-)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű idő, gyönyörű helyen, gyönyörű fotók... És sorolhatnám a véget nem érő csodás szavakat!!! Imádom én is az ilyen családi vasárnapi sétákat :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések