Könyvekből

ismertük meg a farsangot, amit mi ilyenként megéltünk, annak az eredetihez igencsak kevés köze van. Idén  hosszúra nyúlott- máskor az volt a gond, hogy korán van húsvét, rövid a farsang, most bepótolhattuk, időnk bőven volt rá.
Összeülni, csendes téli estéken beszélgetni, vagy legalább egymást meghallgatni- kézimunkáról, kukoricafejtésről, tolltépésről szó nem esik, az egy másik világ volt-, még ebben a hosszú időszakban sem kerítettünk lehetőséget. Készültünk rá. Aztán elmaradt.
Mit adunk át az utánunk jövőknek? Egy újabb szokást, ami kimerül a jelmezesdiben, jó esetben móka is társul hozzá. Volt farsang az iskolában, volt a vallásórás csoportokkal, volt az RMDSZ bálban, volt az oviban. És még biztosan sok más helyen, ahol mi nem.
Mindenik szép volt, az is, amit csak képekről ismerek, azt gondolom, sikerült jókedvre derülni, s kicsit felejteni a mindennapok búját-baját. Mert tulajdonképpen jó valaki bőrébe bújni, s elképzelni, hogy másképpen is lehetne, miközben semmi sem jobb annál, ha önmagunk lehetünk, olyanok, amilyenek lenni szeretnénk.


 Szakmai:
Az óvodai jelmezbál keretmeséje a postás és a fényképész egér találkozása volt, akik mindketten az óvodába igyekeznek, egyik levelet hoz, másik fényképzeni fogja gyermekeket. Együtt mennek hát tovább, ott pedig a gyerekek elmesélik, milyen volt a farsangi időszak- itt énekelnek, mondókáznak az ebben a félévben tanult kedvencek közül. Ezután levelet kapnak szerre, ekkor bemutatják jelmezüket, majd készül fotó is. A végén kiderül, tavasztündér üzent, a hólepel alatt kinyíltak a hóvirágok- közösen keresik meg, mi bújt meg a fehér lepedő alatt. Az előre elkészített képeket a szülőknek adják a végén ajándékba, maguk a levélben egy színes bohócot kapnak.
Néha szétgurul az ember élete, mint a cérnaszálról lepergett gyöngyszemek, ezerfelé, aztán nyugodt pillanatok műveként sokkal szebb rendbe visszakerülnek a fonalra.

Megjegyzések

 1. Jaj de édes egérke" voltál! A gyerekek is tünemények...! Szép napot Júlia !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Nektek is- most már vasárnapra tekintve.:)

   Törlés
 2. Hehehhe!! How funny you look! You are an angel! Lovely works!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)) And how funny I feel when I do such thinks :)Thank you.

   Törlés
 3. Regi olvaso vagyok kedves Julia,de inkabb csendes,mint hozzaszolo.
  Nagyon szepek az irasok,gyakran jarok ide,ha netan nem is rendszeresen,de potolom,es mindent elolvasok.
  Itt az utolso mondatod gyonyoru! Neha szetgurul az ember elete, jajj,nagyon szep!
  Na,orulok,hogy vegre irtam,pedig sokszor keszultem,de....
  Kivanok tovabbi szepsegeket,irast,kepet,elmenyt,napot!
  Szeretettel
  Eniko

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések