Mínősíti

az írás a szerzőjét. És felelőssége a szerzőnek az írás.Jó lenne olyant írni, amit magam is szívesen olvasnék, ha elém kerülne. Ez nagy munka, s ( csak)  néha sikerül.

Elmesélni mi minden volt ma : klasszikus családsztori lenne,  a szereplők megjelölése nélküli felsorolás is mutatná szerteágazó mindennapjainkat, melyek másokéhoz hasonlítanak, s közben egyedien csak a miénkek: kis segítség az iskolában,  laborvizsgálat reggel még indulás előtt, gazdaság rendezése, egy iskolás elindítása, egy óvodás reményteljes készítgetése a versenyre, orrszívózás, csepegtetés, szirupitatás, hogy szűnjön már ez a fel-feltörő köhögés, kis megálló szomszédban, hogy ne feledje várni délben a gyermeket, aztán a verseny, gyönyörködés, öröm, ismét utazás, kinek hazaérkezés és ebéd, kinek délutáni váltás, gyerekek álmának vigyázása, papi összejövetelen való megjelenés, és beszélgetés, jókedv, estebédként fogyasztott finomság, aztán folytatás itthon, nyöszörgés, hogy késő van, és beszélgetés, barátokkal, aztán csak mi,és ismét a gazdaság,  és amikor már tényleg eléggé fáradtak vagyunk, összebújnak a testvérek, és békességen lesz éjszaka. Sophie szépeket mond Wagnerről.

Kicsit gondolkodtam, mert sok tanulság volt, mi legyen a végső. Talán az, hogy akikkel együtt tudunk harsányan, mert az szívből jövő, nevetni, azokkal együtt tudunk, ha kell sírni is, ugyanilyen intenzíven. Akikkel együtt tudunk hallgatni, azokkal egy magasabb szintre is eljutottunk.

 Nem, nem ilyen puszták az elmúlt napok fénypontjai, sokkal személyesebbek ennél. Azt hiszem, ezért nem kapom a beszámoló módját.:)

Megjegyzések

 1. Jól összefogott mérce az a harmadik mondat. Megfelelni neki egyszerű, csak nehéz.
  Nincs titok. Aki mindenkor gúzsba kötve táncol a borotva élén, jogosult mosolyogva nézni az újoncok próbálkozásait.
  Vagy mégis: nem annyira fontos, hogy miről szól, hogyan szól, hanem hogy mire (Kire) mutat?
  Fentről áldást, bentre békességet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Biztosan sokan mosolyogják az én újonc próbálkozásaimat:)

   Törlés
 2. Mire este a géphez ülök minden eldől! A mai napomról sem írok mert amit írhatnék - azt nem írhatom.....viszont jó gondolni arra amire ... Ilyenkor veszem észre hogy csendben de mennyire ott van a napjaim minden percében. :-)

  VálaszTörlés
 3. Egyszer nagyon reg irtam az elso blogomban meg: Nem csak ahhoz kell batorsag, hogy szoljunk, olykor a hallgatashoz is.
  Elobb is eszembe juthatott volna.

  puszillak:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te mindig szépen, csodásan szólsz!
   Ne hallgass:) !

   Törlés
 4. Ez a kép nagyon jó és beszédes. Szép.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések