Ketten

mindent meg tudunk beszélni, oldani. A szövegkörnyezet és körülmények változóak.

Honnan tudta, hogy éppen ma, éppen így mondta?
Direkt szólt hozzám?
Belelátott a lelkembe!

- gyakori kifejezések

Mitől félek? A felsoroltak közül, ti. hogy pénztelenség, időhiány, betegség, háború  satöbbi, igaziból egyiktől sem, vagy esetleg közvetve. S amitől mégis és leginkább, arról is csak én tehetek, mint annak idején Ádámék - hogy vannak dolgok, amiket jóvá tenni nem lehet.

Voltak idők, amikor testközelben éltem olyan emberekkel, akiknek nehéz volt az élet- maguk okozta vagy tőlük független körülmények miatt. Vannak ma is, de talán kicsit távolabb áll a nyomor. S amikor azt gondolnám, hogy bizony most a fizikai fáradtság vagy egyéb diszkonfort miatt nekem nagyon nehéz, akkor jó, hogy összefutok emberekkel, akik méltósággal viselik bánatos sorsukat, s gondoznak beteget, vesznek apránként, darabonként létfontosságú dolgokat, talán a jobbnak remélt holnapig, látok vészes időket átélt házaspárt, tisztes távolságban egymástól, mindig azzal az egy lépés különbséggel, de együtt haladni az utcán, kezet szorongat egy közel kilencvenéves és van jó szó, amit szóljon-
akkor tudni vélem, hogy mit nekem az a plusz egy óra, míg minden kis apróságot előkészítek, hadd legyen majd színesebb a délelőtt, és még sok más minden, ami csak az enyém, de amitől oszlanak azok a félelmek, s nyugodtabb az éj.

Most is azt gondolom, csak őszintén érdemes élni az embernek. Emberek választanak fals utakat is...

Az legyen a célod, hogy a feladathoz értékeket adj hozzá, felülmúlva az elvárásokat...( Mai Ige)


Megjegyzések

 1. Az ember száz százalékig csak azt tudja befolyásolni, amit és amennyit ad. Gyakran mondják, nem kellene ennyit, nem kapom vissza. Nem érdekel, az adás pillanatában nem célom, hogy vissza is kapjak valamit, bármit. Úgy alakult, alakul, hogy kapok én is annyit, mégha sokszor máshogyan, másoktól, amennyi engem is feltölt, segít.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen,s legalább annyira meg kell tanulni kapni is, mint adni...

   Törlés
 2. Mai igét....Köszönöm! :-)
  További szép estét, jó hetet kívánok Júlia!:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, és ha késve is, de innen már viszont :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések