Ha már ott

voltunk, bár nem túl sokan, s mégis jól éreztük magunkat, miért ne maradna nyoma az idei kastélynapnak, annak a rendezvénynek, mely megnyitja a Teleki kastély kapuit a nagyközönség előtt,  alkalmat nyújt a találkozásra- sokféle irányba.
Az első részlet gyerekorientált- azért mentünk, hogy bábelőadást nézzenek a lányok, s hogy kis menetlevelükkel végigjárják az állomásokat. Nem kis meglepetésünkre, idén könnyedén, tolongás nélkül tudtak kézműveskedni, kényelmesen az épületben vagy éppen kellemes árnyékos helyeken a gyönyörű kastélykertben annak függvényében, hogy éppen hol várta őket egy-egy állomásra beosztott gróf, grófnő :) . Volt ilyenformán gyöngyfűzés, képkeret és mágneskészítés, lufifigurák készítése meg gipszforma-festés. Csupa lányos dolog, sok kinccsel tértünk haza. Miután megvolt a dupla hintózás- pónis fogatban a szervezők kedvéért, a nagy lovakkal pedig saját kedvtelésből.
A második részlet azért volt leginkább, mert a délutáni beszélgetésen, melynek meghívottja a számunkra oly kedves Teleki Julianna volt, mindenképpen jó volt ott lenni. Alkalmanként nevettünk, aztán megfagyott  a levegő, mert különleges testközelben hallgatni a történelmet, aztán ismét nevettünk...és mind így. Addig a lányok várták türelmesen a táncházat. Végül, ha nem sok gyerekkel is, de meglett, s jókedvvel.
Közben újra megcsodáltuk az épületet,az ápolgatott, újítgatott részeket , megpróbáltunk betelni a park fennkölt hangultatával, beszélgettünk, végül hazahoztuk az esti koncert ízét magunkkal.
És a képek.
Ha már nem lehettünk mind ott.Napi kedvenc- Rebeka a vezetett sétán :)
Megjegyzések

 1. Minden programja izgalmas lehetett. Pápán van hasonló kastélyvezetés barokk ruhákba öltözötten. Mikor része lehettem volna a napokbanihoz hasonló meleg volt, nem volt türelmem kivárni. Elnézem a táncházasokat, a múltkor a családi programon egy áttelepült vagy inkább férjhez idejött hölgy tartott fergeteges táncházat, mindenkinek. Máig mosolygok,ha eszembe jut az a hangulat.

  VálaszTörlés
 2. Talán még nem is írtam Neked, kedves Júlia :) , pedig többször akartam már :) ...Remek programok lehettek ezek, varázsosnak hat a hangulat és a környezet is... Ehhez hasonló szép és örömteli napokat kívánok a nyárra Nektek :)!

  VálaszTörlés
 3. Ezt a kastélyt nézhetnénk meg, ha felétek is eljutnánk utunk során? :o)))
  Az a park! ... az nagyon vonz... :o) (persze az épület is)

  VálaszTörlés
 4. A képeid mesélnek Júlia, remek program lehetett! :-)
  További szép és örömteli napokat kívánok Nektek!:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések