Összekuszált

szigorú rendem:
nap fészkel minden fellegemben. ( Horváth Imre)

hétóraötperckor köd volt, s örültem, mert akkor ma szép idő lesz, nem fáznak majd, akik kint vannak, az enyémek sem, s amikor süt a nap, látom is, amit teszek, tennék, ha van lendület

tíznegyvenkor borús még, de hosszú még a nap, s mire kell, intéződik az ügy

azóta fáradtra pihentük magunkat, belevetettük magunkat a fővárosba- nem a mienkbe, másokéba-, na jó, némely részleteibe, mit három nap és soksoksok fel-le lépcső és utazás és pénz lehetővé tett. Gyerekprogrammal töltöttük az időt, többnyire.

a várban a csütörtöki misén talán tizennégyen voltunk, plusz a hivatalosak, akik szolgáltak, minden szavát hallottam annak, ami ott elhangzott, s elhoztam magammal a szőke elegáns fiatal hölgy emlékét, minden szöveget, dallamot tudott, kicsengett hangja a majdhogynem üres templomban, térdepelt, énekelt, áldozni táskástól ment, mint aki átutazóban van...mennyi félék vagyunk. Volt gyerek is, apa, meg idős néni, bácsi.

lehetséges, hogy van egy olyan embertípus, aki megszokja, hogy háborog, hogy ha a barikád túloldalán áll, akkor amit amazok tesznek, még ha jó sem lesz soha az. Mesélhetnék a mi rendszerünkről- értsd iskola- , a tanár, a szülő és a gyerek szempontjából is. De cseng a fülemben a szlogen- Örüljetek, hogy van, hova menni- értsd dolgozni. Szóval- mindig van rosszabb.( helyzet)

ilyen s efféle gondolatok (............) a hétköznapok forgatagában

kicsit nyilvánvalóbb most az, hogy bizony gondolatainkat, gondolkodásunkat, egész életvitelünket mennyire meghatározza a hely, ahol élünk, s el sem képzeljük, amíg ki nem próbáljuk, hogy az a másik az miben más, mit enged és mit gátol

csak a kipróbált cipőben való járásról lehet véleményt mondani


Megjegyzések

 1. De jó, hogy írtál! Üdvözöllek egy fővárosból, az otthonomból.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mind számbavettelek titeket, kik ott vagytok otthon. De hát akkora városban semmi esélyem sem volt összefutni veletek :)

   Törlés
 2. Én is ezt a cipőpróbát szoktam mondani, utána kritizáljanak. Aztán az igazság ott van a kettő között, mert mindenkinek van igazsága, a maga szemszögéből.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyilván. Bizonyos cipőket meg semmi pénzért nem vennék fel :)

   Törlés
 3. Kérlek, ha majd még erre jársz, írd meg nekem előre 1-2 nappal ( email címemre). Előre is köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretnék még arra járni, időnként megyünk, a lányoknak mutatjuk, mindig annyit, amennyit meg bírnak emészteni. Most talán kissé többre is sikerült. De valamennyi idő múlva biztosan visszatérünk. Köszönöm!

   Törlés
 4. Összefutásilag minden megoldható, ha kegyelem van hozzá, békesség, és jó akarat.
  A mi falunkban mindenki viszi a táskáját áldozni, mert csak jövevények vagyunk e földön. Átutazók. No meg gyanakvók is. Káromlása ez a Gondviselőnek?
  --
  SzaLaci. (hogy tudni lehessen)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó tudni.
   Nem semmiképpen nem káromlás- nem is gondoltam én ilyesmire, úgy tűnhetett?
   Csakhát az egyszeri ember , amikor még sokadjára is felutazik, el-elcsodálkozik dolgokon. Mi olyan gyülekezethez vagyunk szokva,ahol a 950 lélek mind ismeri egymást, s bár így mind soha nincsenek együtt, mégsem járul senki az úrasztalához táskástól. Pedig átutazó. Csakhogy ahhoz az utazáshoz nem ilyen poggyász kell.
   Köszönöm a nevet.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések