Ha nem nyaralni

jönnék, hanem a mindennapok csatáit kellene itt megvívnom,
csakhogy így patetikus,
szóval,
 ha itt zajlanának hétköznapjaim, talán megérteném, miért oly erősen zaklatott némelyek hangja, mi a sok nehézség, mi bántja az embereket, miért nem jó az, amit így, ha csak nyaralok szépnek, kedvesnek, jónak látok, ha igényes a környezet, mindenből van bőven, kulturált a hely, és úgy általában, minden jobbnak tűnik, mint ...nálunk.
Nálunk...ez Erdély, amiről- ismét szembesülünk a ténnyel- bizony nem mindenki tud, s nem is saját hibája ez, a rendszeré ismét, nálunk minden más. Most nem arra gondolok, hogy jobb vagy rosszabb, könnyebb vagy nehezebb, csak úgy, minden más. Érdemes lenne mesélni róla, hogy annak, akinek fogalma nincs, legyen arról, hogy bizony, van olyan, hogy az élet más, és mégis jó kell,hogy legyen.
De hát, csak nyaralni jövök ide, s aztán mindig hazamegyek, semmi pánik, csak hasznot hozunk a gazdaságnak, aztán húzunk vissza.
Mindig, mindig a kettősség, hogy micsoda öröm, hogy anyanyelvünkön néz vissza minden tábla és felirat ránk, s mégis, mégis oly idegenek vagyunk...

Átmeneti, mint macska a templom előtt...

Megjegyzések

 1. gyönyörű ez fotó
  és szép, amiről írsz
  szeretnék viszonzásul ajándékot adni, ezt hoztam neked (valahol olvastam:
  "Az isteni rend vigyázza életemet ma is, mint mindennap. Ma minden dolog együttmûködik és a javamra szolgál. Új, csodálatos nap áll elõttem. Sosem lesz még egy ilyen napom. Isteni útmutatás vezérel egész nap, és bármibe is kezdek, sikerem lesz. Az isteni szeretet körülvesz, átölel és beburkol engem, békében járom utamat. Ha figyelmem eltévelyedne a jótól és építő jellegűtől, azonnal visszairányítom mindarra, ami kellemes és eredményes. Lelki és szellemi mágnesként vonzom magamhoz mindazt, ami áldásos rám nézve, és hozzájárul gyarapodásomhoz. Határozottan boldog leszek egész nap."

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Úgy legyen.
   Időnként tényleg nem a jóra és építőre koncentrálok. Mert egyéb is szembejön velem és valamit kezdeni kell vele .
   De ma, ma másképpen lesz :)

   Törlés
 2. Nehéz és elgondolkodtató sorok. "Az élet más és mégis jó kell, hogy legyen" érzése ismerős (csak az enyém másképp más).
  Mesélned kellene. <3

  VálaszTörlés
 3. Vágyakozón olvaslak.
  Oda vágyom a hegyekhez, patakokhoz, vadvirágos katlanhoz.
  Menni, nézni, látni és érezni valamit, ami a veszendőség peremén táncol.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések